Свекруха дивувалася, чому я не пере при температурі 40°C, а тепер і сама так робить

У процесі прання машина споживає електроенергію, яка переважно використовується для нагрівання води до необхідної температури. Зменшивши температуру на 10 градусів, можна знизити витрати електроенергії на цикл прання приблизно на третину.

Існує поширена думка про те, що за температури 30 градусів порошок не розчиняється достатньо. Однак деякі засоби для прання погано розчиняються навіть у гарячій воді, тому в таких випадках слід звертатися до інших марок порошку.

Тканини не переносять високу температуру. На етикетках від виробника часто вказується рекомендована температура 60 градусів, але найчастіше рекомендується прати при 30-40 градусах. Навіть постільна білизна та рушники зазвичай рекомендується прати при 40 градусах.

Висока температура прання не забезпечує повне знищення бактерій та пилових кліщів у білизні. Вони швидше проживають у матрацах, наволоках та ковдрах. Для боротьби з пиловими кліщами важливо займатися загальним чищенням та доглядом за матрацом, ніж кип’ятити білизну. Пилові кліщі не переносять температуру вище 50 градусів, а бактерії виживають при 90, тому їх знищення потрібно тривале кип’ятіння.

Прихильність до прання при високих температурах може призвести до швидкого зносу тканин і необхідності купівлі нової білизни через їх витончення і пориви.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *