Одні думають, що це бур’ян і виривають, інші знають цю траву і спеціально вирощують

Багато городників вважають портулак бур’яном і ведуть із ним нещадну боротьбу. Але деякі знають цінність цієї рослини та спеціально вирощують її. Портулак виживає на будь-яких ґрунтах і сам розсіюється на великі площі, що робить його стійким та живучим. Як сукулент, він збирає воду в тканинах і листі, що дозволяє йому пережити навіть тривалу посуху.

Але бур’яном портулак ми вважаємо дарма. Ця рослина їстівна і її можна додавати в страви так само, як щавель та іншу зелень. Смак портулаку дуже приємний, з легкою кислинкою, і його можна використовувати як приправу.

Портулак — це не тільки стійкий сукулент, який часто вважають бур’яном, а й їстівна рослина з приємним смаком. Його можна використовувати у кулінарії нарівні з іншими зеленими культурами. На Кавказі портулак замінює каперси, а Середню Азію його вважають делікатесом і включають у меню ресторанів.

нгредієнти:

100 г портулаку

1 чайна ложка оцту

Лавровий лист

Чорний перець горошком

Сіль за смаком

Вода

Процес приготування:

Підготовка портулаку:

Ретельно вимийте портулак.

Маринування:

Закип’ятіть воду і додайте сіль до смаку.

Покладіть портулак у киплячу воду і варіть 3 хвилини.

Вимкніть вогонь і злийте рідину.

Додавання приправ:

На 100 г портулаку додайте 1 чайну ложку оцту.

Додати лавровий лист і чорний перець горошком.

Ретельно перемішайте та дайте настоятися.

Подання:

Маринований портулак можна використовувати як приправу або гарнір. Він додасть стравам пікантності та легкої кислинки. Смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *