Маринований кавун на зиму. Простий і смачний рецепт

Мариновані кавуни — це традиційний делікатес, який наші предки готували через заборони православної церкви в сирому вигляді. Час змінився, і сьогодні нас більше дивують мариновані або солоні шматочки кавуна, ніж свіжі. Давайте згадаємо традиції і заготовимо домашні мариновані кавуни на зиму, щоб насолодитися їх незвичайним смаком в холодні місяці.

Інгредієнти:

Кавун

вода:

Сіль — 1 ст. ложка (на 3-літрову банку)

Цукор — 2 ст. ложки (на 3-літрову банку)

Оцет — 3 ст. ложки (на 3-літрову банку)

Приготування:

Підготовка кавуна.Кавун порізати на шматочки, видалити шкірку і кісточки. Розкласти заготовки в стерилізовані банки і залити окропом на 20 хвилин.

Перший слив:Злийте воду з банок в каструлю, доведіть до кипіння і знову залийте кавун на 20 хвилин. Після цього знову злийте воду.

Приготування маринаду:Для маринаду на 3-літрову банку додайте 1 ст.л води. ложка солі, 2 ст. ложки цукру і 3 ст. ложки оцту. Доведіть маринад до кипіння.

Заливка маринадом.Залийте кавун гарячим маринадом і відразу ж закатайте банки. Укутайте банки ковдрою до повного охолодження.

Мариновані кавуни чудово зберігаються всю зиму, нагадуючи про літні дні. Гарний апетит!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *