Словаччина натякнула, що перекриє Україні газ і світло через зірваний транзит нафти з РФ

Раніше із погрозами зі свого боку виступила Угорщина.

Влада Словаччини різко розкритикувала Україну за припинення транзиту російської нафти. Про це повідомляє словацьке видання Denník N.

За словами міністра оборони країни Роберта Калиняка, Київ «дуже ризикує» через своє рішення. Він також назвав дії України «безвідповідальними».

Президент країни Пітер Пеллегріні у свою чергу припустив, що у разі збереження ситуації Словаччина може вжити певних заходів у відповідь. При цьому він нагадав, що Словаччина допомагає Україні з реверсом газу та з постачанням електроенергії з ЄС.

«Якщо ситуація не покращиться, нам доведеться реагувати», — сказав президент, додавши, що, за його словами, Словаччина не заслуговує на такий підхід з боку Києва.

Ситуація із транзитом російської нафти
Як писав УНІАН, минулого тижня Україна зупинила транзит російської нафти від компанії «Лукойл» до сусідніх Словаччини та Угорщини. Все через те, що в Україні ця компанія перебуває під санкціями.

В Угорщині погрожують поскаржитися до суду на дії України та запевнили, що блокуватимуть військову допомогу ЄС для Києва, доки ситуацію не буде вирішено.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *