Медведєв загрожує Молдові “долею України”: “Все від “ігор” з історією”

Кремлівський “яструб” Дмитро Медведєв вибухнув погрозами на адресу Молдови, яка прагне визнати геноцидом голод 1946-1947 років.

Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв знову загрожує війною Молдові. Представника путінського режиму розлютила ініціатива спікера парламенту країни Ігоря Гросу визнати геноцидом голод, який вирував у країні у 1946-1947-му роках.

З зухвалою заявою Медведєв виступив на своєму обліковому записі в російській соцмережі “ВКонтакте”, передає Діалог.UA.

Медведєв звинуватив молдавську владу в “іграх з історією”. Він також не втримався від образ на адресу іноземного політика, назвавши Гросу “нахабним і лицемірним дурнем”.

Не варто з нею (історією – ред.) бездумно грати, щоб у результаті не опинитися на новій війні! Чи Молдова справді хоче розділити долю України?– Написав представник путінського режиму.

Він провів паралелі із зусиллями України з міжнародного визнання голодомору у 1932-1933 рр. геноцидом українського народу радянською владою. Примітно, що цей факт вже визнали понад 20 країн світу, зокрема Сполучені Штати, Канада, Грузія, Чехія, Латвія, Литва, Естонія, Колумбія, Австралія. Кремль дуже болісно реагує на це нагадування про кривавий злочин Москви.

Довідка

Голод у Молдові у 1946-1947 роках був викликаний низкою факторів, включаючи наслідки Другої світової війни та неврожай. Однак значну роль у цій трагедії відіграла і радянська влада, яка, незважаючи на тяжкі часи, проводила примусову колективізацію населення та запровадила високі податки на сільське господарство. Наслідки були жахливими. За оцінками істориків, тоді загинуло близько 200 000 людей.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *