Консервація смачних кавунів у банках без оцту та стерилізації

Завдяки цьому рецепту ви зможете насолоджуватися освіжаючим літнім смаком кавуна цілий рік. Ви можете подавати кавун окремо, використовувати його у салатах або готувати десерти.

Ділюсь рецептом приготування:

Налийте в каструлю воду і доведіть до кипіння. Потім ретельно промийте весь кавун водою, змішаною із содою. Після цього наріжте кавун на дрібніші шматочки та наповніть стерилізовані банки.

Примітка: помістіть гілочку селери між шматочками кавуна в кожну банку.

Банки з кавуном залийте окропом та нещільно закрийте кришками. Дайте їм постояти 20-30 хвилин. Після цього злийте воду і приготуйте каструлю із чистою водою, яку змішайте із сіллю, цукром та лимонною кислотою.

Кип’ятіть рідину 10 хвилин, потім наповніть банки з кавунами, щільно закрийте їх і дайте охолонути кришками вниз.

Примітка: за цим рецептом має вийти три трилітрові банки, наповнені кавуном.

Примітка: маринований кавун можна зберігати в холоді та при кімнатній температурі. Важливо, щоб банки стояли в темнішому місці і на них не потрапляли прямі сонячні промені.

Порада: Ви можете подавати приготований таким чином кавун як самостійну страву, а також додавати його, наприклад, у фруктові салати, морозиво чи інші десерти.

Інгредієнти:

Кавуни:
0,6-0,65 кг на 1-літрову банку
1,2-1,3 кг на 2-літрову банку
1,8-2 кг на 3-літрову банку
Листя селери

Маринад на 3-літрову банку:

1,5 л води
1 ст. л. солі (30 г)
3 ст. л. цукру (90 г)
1 ч. л. сухої лимонної кислоти (6 г)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *