Влада стверджує, що жінка, яка сказала, що народила відразу 10 дітей, збрехала

Коли жінка на ім’я Ґосіаме Тамара Сітоле заявила, що народила десять немовлят одночасно, її історія поширилася по всьому світу, як лісова пожежа.

Як би це не звучало неймовірно для багатьох, влада копає ковш і справжня правда була відкрита, що викликало суперечки та змусило багатьох заговорити.

Новини про унікальні пологи спочатку оприлюднив новинний сайт Pretoria News у червні 2021 року. Вони стверджували, що 37-річна мати народила своїх дітей в Академічній лікарні Стіва Біко в Південній Африці.

Shutterstock / Generic image

Стверджується, що Сітоул і її партнер Тебохо з робітничого містечка в провінції Гаутенг поблизу Йоганнесбурга спочатку повідомили, що вони чекають восьмеро дітей, і були шоковані після народження дитинчат. Кілька всесвітньо відомих журналів і засобів масової інформації, таких як BBC, поділилися цією неймовірною історією.

Pretoria News охрестили немовлят «Tembisa 10», і історія здавалася правдивою, оскільки було залучено низку деталей. У той час нічого не говорило про те, що всю історію можна вигадати.

Також повідомлялося, що Сітол розмовляла з Pretoria News перед пологами своїх дітей. Згідно з газетою, вона сказала: «Я шокована своєю вагітністю. На початку було важко. Я був хворий. Мені було важко. Це все ще важко, але я вже звик до цього. Я більше не відчуваю болю, але це все ще трохи важко. Я просто молюся, щоб Бог допоміг мені вивести всіх моїх дітей здоровими, і щоб я і мої діти вийшли живими. Я був би радий цьому».

Однак, оскільки багато людей почали підозрювати, влада вирішила викопати діппер, особливо тому, що ця історія стала світовою новиною, а щаслива пара отримала багато пожертвувань. Ретельне розслідування показало, що в жодній лікарні, державній чи приватній, не було записів про такі пологи.

Більше того, влада стверджувала, що Сітоул навіть не була вагітна.

«Медики встановили, що останнім часом пані Сітоул не народжувала жодної дитини», — заявив уряд провінції Гаутенг.

«Також встановлено, що останнім часом вона не була вагітна».

Wikipedia Commons / NabaDwA

Виникало питання, чому хтось взагалі брехав про кількість своїх дітей або про те, що вони були вагітні? Що ж, схоже, що влада не має відповіді на це запитання, особливо тому, що автор статті, яка вперше поділився цією історією, підтримав те, що він написав. Він довго наполягав, що історія правдива.

«Замість того, щоб стати приводом для святкування, це призвело до організованої кампанії з дискредитації історії, матері дитинчат пані Сітоул, редактора Pretoria News Піта Рампеді, а також Independent Media та його голови доктора Ікбала. Survé, стверджуючи, що історія є «фейковими новинами». Це не так, і ми відстоюємо нашу історію», – заявили в Independent Media.

Оскільки влада погрожувала судовими позовами проти журналіста, який оприлюднив новини про сенсаційні пологи, журналіста Піта Рампедіхе, який також був близьким другом Сітол та її чоловіка, він зізнався, що його історія могла містити деякі помилки. Він стверджував, що бачив Сітол з величезною шишкою, і він дізнався, що у неї 10 дітей, лише після того, як вона надіслала йому повідомлення та сказала йому це.

«Хоча я наполягаю на тому, що Сітоул була вагітна, деякі аспекти історії можна було розглядати інакше. Чи міг би я краще впоратися з історією? Однозначно! Особливо процес перевірки. Відверто кажучи, я взагалі ніколи не сприймав історію про діток як розслідування. Я не використовував жодного інструменту розслідування чи контрольного списку», – написав Піт, повідомляє News24.

Він вважав, що у них немає причин брехати йому, тому він пішов і опублікував неймовірну історію.

Досі незрозуміло, чому мати брехала про вагітність і дітей. Тим часом ймовірній матері запропонували допомогу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *