Не смажте та не запікайте. Рецепт дізналася у рибному магазині: як смачно засолити мойву

Не смажте та не запікайте. Рецепт дізналася у рибному магазині: як смачно засолити мойву

Рибальська справа процвітає у XXI столітті як ніколи. Відкрито багато різноманітних видів риби, від осетра та лосося до мойви та хеку. Кожен вид риби індивідуальний і має певні особливості.

Не всі знають про те, як може бути багата на корисні речовини бюджетна риба. Наприклад, нерідко ми чуємо про те, що мойву купують для корму котам. Однак, для людини мойва не менш корисна.

У мойві є повний набір всіх мінералів. Це означає, що риба чудово підходить для підтримки здоров’я кісткових тканин.

Риба багата на фосфор, тому її важливо вживати при артриті і карієсі.

Приготуємо мойву незвичайним способом — засолити рибу.

Інгредієнти для солоної мойви:

Мойва — 600 г;

Цибуля — 2 шт.;

Вода — 800 мл;

Коріандр — 1,5 ч.л.;

Суміш перців горошком — 1/3 ч. л.;

Запашний перець — 1/3 ч.л.;

Гвоздика — 3 шт.;

Гірчиця у зернах — 1/2 ч.л.;

Лавровий лист — 2 шт.;

Сіль — 2,5 ст.л.;

Оцет 9% — 2 ст.л.;

Рослинна олія — ​​2 ст.л.

Приготування солоної мойви:

У сотейник виливаємо воду і висипаємо коріандр, суміш перців горошком, запашний перець, гвоздику, гірчицю в зернах, лавровий лист і сіль, кип’ятимо 2 хвилини. У цей час очищаємо рибу від нутрощів і голови, позбавляємося чорної плівки всередині.

Нарізаємо кільцями цибулю. Викладаємо в глибоку форму шарами мойву і цибуліьца.

Не жарьте и не запекайте. Рецепт узнала в рыбном магазине: как вкусно засолить мойву

У маринад виливаємо оцет і олію, змішуємо.

Не жарьте и не запекайте. Рецепт узнала в рыбном магазине: как вкусно засолить мойву

Виливаємо до риби маринад, запечатуємо харчовою плівкою та забираємо в холодильник на 12 годин.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *