Трюк від шеф-кухарів.
Як за хвилину відрізнити натуральне м’ясо від м’яса з хімічними добавками.
Трюк від шеф-кухарів.
Деякі продавці вдаються до різних хитрощів, щоб впарити покупцям залежане м’ясо: підфарбовують його, вводять у нього соєвий соус, збризкують.., інформує Ukr.Media.
Трюків у їхньому арсеналі так багато, що відразу й не відрізниш свіже м’ясо від «омолодженого».
Багато хто намагається визначити свіжість м’яса на вигляд, оглядаючи його в пошуках завітрених місць.
Але це не спрацьовує.
Ось як визначити наявність сторонніх домішок у м’ясі:
Візьміть маленький шматочок м’яса — розміром 1-2 см.
Проколіть його зубочисткою і покладіть на шматочок фольги.
Підпаліть його сірником.
Якщо м’ясо під час горіння має натуральний запах, як на грилі, то воно якісне. Якщо ж до нього було додано якісь хімічні домішки, воно віддаватиме синтетикою, з нього сочитиметься темна рідина, а на поверхні можуть з’явитися бульбашки та піна.
Цей спосіб підходить для перевірки всіх сортів м’яса: яловичини, баранини, свинини тощо.
Чесний продавець ніколи не відмовить вам у шматочку м’яса на перевірку.
А шахрай, найімовірніше, чинитиме опір.