Кσрабель, що зник у Бермудськσму трикутнику, nσвернувся через 90 рσків

Кубинська берегова охорона виявила в Карибському морі корабель, який зник у Бермудському трикутнику майже століття тому. Влада Куби повідомила про виявлення береговою охороною старого судна без екіпажу у водах Карибського моря. За їхньою інформацією, знайдене судно є відомим американським пароплавом SS. «Cotopaxi», що зник у Бермудському трикутнику 1 грудня 1925 року.

Кубинська влада зафіксувала появу пароплава ще 16 травня. Тоді він раптово з’явився на захід від Гавани у забороненій для навігації зоні. Після тривалих безуспішних спроб зв’язатися з екіпажем судна на його перехоплення було направлено три патрульні катери кубинської берегової охорони.

Наближаючись до мети, прикордонники були шоковані побаченим. Судно було поржавілим і дуже старим. Ще більше вони здивувалися, піднявшись на борт корабля – екіпажу на ньому не було і скрізь панували запустіння. Відразу було видно, що корабель був покинутий упродовж десятиліть.

Пізніше з’ясувалося, що виявлений пароплав був споруджений ще сто років тому і є легендою Бермудського трикутника. Виявилося, що знайдений корабель є SS. Cotopaxi, який таємниче зник у 1925 році.

Під час огляду судна на його борту було знайдено щоденник капітана, який служив у момент зникнення корабля у компанії Clinchfield Navigation Company. Справжність бортового журналу підтвердив експерт із Куби Родольфо Крус Сальвадор. Він розповів, що бортовий журнал містить багато цінних відомостей про повсякденне життя екіпажу, але, на жаль, він не дав жодних підказок у питанні зникнення корабля та його команди.

У документі описано цікаві деталі, зафіксовані до зникнення корабля. Останній запис у бортовому журналі зроблено 1 грудня 1925 року. Саме у цей день SS. Cotopaxi подав сигнал лиха і перестав виходити на зв’язок. З того часу протягом майже 90 років про корабель повідомлень не було. 31 грудня 1925 року він був внесений до реєстру зниклих і, незважаючи на те, що у своєму останньому повідомленні екіпаж повідомив про те, що корабель тоне, він став частиною легенди про Бермудський трикутник.

У морі SS. Cotopaxi вийшов з порту Чарльстона в Південній Кароліні 29 листопада 1925 року. На момент відплиття на борту судна було 32 моряки на чолі з капітаном Майєром. Пароплав мав доставити 2.340 тонни вугілля до столиці Куби – Гавани, але з невідомих причин зник за невстановлених обставин через два дні після виходу з порту.

Оскільки про місцезнаходження вантажного корабля в останні 90 років жодної інформації немає, віце-президент Ради Міністрів Куби генерал Абелардо Коломе пообіцяв, що влада його країни проведе розслідування, щоб розкрити таємницю, що оточує зникнення та появу таємничого судна.

Нагадаємо, Бермудський трикутник охоплює область між Бермудами, Майамі та Пуерто-Ріко. У цьому районі невідомо зникли десятки літаків та кораблів, про долю більшості з яких досі нічого невідомо. Винуватцями цих загадкових зникнень уфологи називають надприродні сили, аж до підступів інопланетних цивілізацій.

Однак ці теорії користуються популярністю в основному у народу, а вчені їх не визнають і пояснюють усі аномалії Бермудського трикутника людськими помилками при управлінні повітряними та морськими суднами та всілякими природними явищами.

Але таємнича поява легендарного SS. «Cotopaxi» викликало величезний інтерес у наукових колах і він повинен змусити багатьох фахівців переглянути свої переконання з цього питання, адже раптове повернення корабля після 90 років відсутності не пояснити природними явищами та людськими помилками.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *