Хто любить варену кукурудзу? Шеф-кухар nσділився секретσм ідеальнσї варенσї кукурудзи

Хто любить варену кукурудзу? Шеф-кухар розкрив секрет ідеальної вареної кукурудзи

На перший погляд, варіння кукурудзи здається дуже простим завданням. Однак, як виявилося, є кілька хитрощів, які можуть зробити її смак по-справжньому дивовижним. Я дізнався про це від своєї сусідки-пенсіонерки Ірини Михайлівни.

Вона поділилася: — У дитинстві ми варили кукурудзу, яка призначалася для годівлі худоби в колгоспі. Вона не була такою солодкою, як нинішня, і щоб зробити її смачною, доводилося докласти зусиль. Спробуй, результат тебе здивує, — сказала вона, відчувши запах вареної кукурудзи з моєї квартири.

Результат мене вразив. До цього моменту я варив кукурудзу неправильно.

Для початку потрібно використовувати цукрову кукурудзу, куплену на ринку чи супермаркеті.

Щоб переконатися, що це кормова кукурудза, спробуйте сире зерно. Воно має бути солодкуватим, світлим і соковитим. Якщо зерна сильно жовті та соку мало, значить, кукурудза стара і, ймовірно, не буде смачною.

Якщо смак є нейтральним, це кормова кукурудза. Насолода повинна відчуватися відразу. Якщо є сумніви, то кукурудза не цукрова.

Очистіть кукурудзу від листя і замочіть у воді на годину-дві.Це те, що ніколи раніше не робив! Замочування робить зерна м’якшим, і після варіння оболонка майже не відчувається.

Далі ставимо каструлю із водою на вогонь, але без кукурудзи!Раніше я завжди ставив каструлю з качанами відразу. Кладемо качани тільки в киплячу воду. Воду не солимо!Солити потрібно за 5 хвилин до кінця варіння, так як сіль робить зерна жорсткішими.

Замість солі додайте в каструлю трохи вершкового масла|мастила|.Варіть кукурудзу близько 20 хвилин. Перевіряйте готовність, пробуючи зерно.

Коли кукурудза зварилася, то це ще не кінець.

— Злий воду, накрий каструлю кришкою і загорни її в рушник.Нехай стоїть хвилин двадцять, щоб запаритися. Зерна стануть дуже ніжними.

Я зробив так, як радила Ірина Михайлівна. За півгодини дістав качани, спробував і… Це фантастика! Кукурудза вийшла набагато смачнішою, ніж раніше. Я навіть не міг повірити, що це можливо.

Для варіння кукурудзи в молоці:

Очистіть качани кукурудзи від листя і, якщо потрібно, розламайте їх навпіл. У глибоку каструлю налийте воду та молоко. Додайте вершкове масло|мастило|, кілька гілочок чебрецю і сіль.

Покладіть кукурудзяні качани в каструлю і варіть їх близько 10 хвилин після закипання рідини.

Цей рецепт був випробуваний нашою редакцією і результат нас абсолютно підкорив! Сподіваємось, що і вам цей спосіб приготування сподобається.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *