Більше оселедець у магазині не купую, а солю сама (цибуля з’їдається найпершою)

Сьогодні я Вам покажу як просто та смачно засолити оселедець чи скумбрію у банку.

Інгредієнти з розрахунку на 2 банки об’ємом 500 мл.

  1. Оселедець або скумбрія (середні) — 2 шт.
  2. Ріпчаста цибуля (середня) — 1 шт.
  3. Вода — 500 мл.
  4. Рослинна олія — ​​1 год. ложка у кожну банку.
  5. Сіль — 2 ст. ложки.
  6. Цукор — 1 ст. ложки.
  7. Суміш перців, коріандр – до смаку.
  8. Лавровий лист — 2 шт.

Спосіб приготування:

  1. У риби відрізаємо голову, потрошимо, ретельно промиваємо, а потім нарізаємо на порційні шматочки.
  2. Одну середню цибулину нарізаємо півкільцями.
  3. У каструлю наливаємо 500 мл. води. Додаємо 2 ст. ложки солі, 1 ст. ложку цукру.

Так само додаємо суміш перців і два лаврові листки.

  1. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. З моменту закипання проварюємо 2 хвилини, вимикаємо вогонь та повністю остуджуємо.
  2. Беремо чисті банки і пошарово укладаємо цибулю, рибу, цибулю, рибу і так догори банки.
  3. Повністю остиглим маринадом заливаємо банки догори.
  4. До кожної банку відправляємо по 1 год. ложки олії.
  5. Банки закриваємо кришками чи фольгою як я. Відправляємо в холодильник і на ранок рибу можна буде їсти.

Викладаємо слабосолоний оселедець на тарілку і подаємо до столу. Цибуля теж виходить дуже смачною і з’їдається у нас без залишку.

Для любителів оселедець, цей рецепт справжня знахідка, скоріше зберігайте рецепт і йдіть готувати! Запевняю, що якщо один раз приготуєте, то потім робитимете постійно!

Як вам такий рецепт? Сподобався? Чекаю на Ваші коментарі.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *