Мариновані кавуни — це традиційний делікатес, який наші предки готували через заборони православної церкви в сирому вигляді. Час змінився, і сьогодні нас більше дивують мариновані або солоні шматочки кавуна, ніж свіжі. Давайте згадаємо традиції і заготовимо домашні мариновані кавуни на зиму, щоб насолодитися їх незвичайним смаком в холодні місяці.
Інгредієнти:
Кавун
вода:
Сіль — 1 ст. ложка (на 3-літрову банку)
Цукор — 2 ст. ложки (на 3-літрову банку)
Оцет — 3 ст. ложки (на 3-літрову банку)
Приготування:
Підготовка кавуна.Кавун порізати на шматочки, видалити шкірку і кісточки. Розкласти заготовки в стерилізовані банки і залити окропом на 20 хвилин.
Перший слив:Злийте воду з банок в каструлю, доведіть до кипіння і знову залийте кавун на 20 хвилин. Після цього знову злийте воду.
Приготування маринаду:Для маринаду на 3-літрову банку додайте 1 ст.л води. ложка солі, 2 ст. ложки цукру і 3 ст. ложки оцту. Доведіть маринад до кипіння.
Заливка маринадом.Залийте кавун гарячим маринадом і відразу ж закатайте банки. Укутайте банки ковдрою до повного охолодження.
Мариновані кавуни чудово зберігаються всю зиму, нагадуючи про літні дні. Гарний апетит!