Мені 62 роки, що ми їли на вулиці у дитинстві. Часи СРСР Зростає скрізь, але більшість людей не підозрюють про його силу. Записки пенсіонерки.

Багато чого з того, що ми їли на вулиці в дитинстві, нагадує мені про часи СРСР. Рослини росли всюди, але більшість людей не усвідомлювали їхньої цінності.

Вчора я запропонувала своєму онукові спробувати молоді голки модрини. Йому це сподобалося, і я згадала, які трави ми їли у дитинстві.

Ми пробували багато всього, але особливо запам’яталися мені трава кави або кавуни. Вона росла вздовж доріг, і, чесно кажучи, бруднішого нічого не було. Але ми збирали ці коржики брудними руками, обтрушували пил і куштували.

Ми їли це не через голод, а просто з бажання спробувати щось нове. Це було схоже на те, як лизнути бурульку або облизати замерзлі санчата.

Коли бузок та акація починали цвісти, ми їли їхні квіти. У бузку нам потрібно було знайти квіточки з п’ятьма пелюстками.

Молоді пагони клена теж були смачними, а квіточки конюшини просто танули в роті.

Ми також їли дику цибулю, яка росла вздовж річки. Він був м’якший і солодший за домашнього. Іноді нам вдавалося набрати його багато і навіть приносити додому на пиріг. І звичайно, ми обов’язково їли кінський щавель, у такій кількості, що у нас зводило рота.

Ця рослина здатна чудово почуватися у суворих умовах.

Як харчові продукти, мальва звичайна використовується у кулінарії. Листя і квіти можна додавати в салати, супи та інші страви, що підвищує їхню поживну цінність.

Хоча обидві рослини в цілому безпечні, перед їх використанням дуже важливо проконсультуватися з лікарем, особливо якщо ви приймаєте інші ліки або страждаєте на будь-які захворювання. Вагітним і жінкам, що годують, слід бути обережними.

Я дуже любила паслені. Головне, щоб вони були добре дозрілими, чорними. Вони мали дуже цікавий смак.

Дуже добре запам’ятала дику вишню. У піонерському таборі, куди я їздила щоліта, були величезні чагарники цієї вишні. І вона була навіть солодша за домашню, ми там буквально паслися на волю.

Іноді ми підбирали кукурудзу і їли її сиру, а також робили ляльки з кукурудзяного листя, виходили такі волохати і смішні.

І звісно, ​​горобина. Ми робили з неї цілі кілометри намиста. І дивно, що жодного разу не було проблем зі шлунком від усієї цієї зелені, що не миється.

Якось у дитинстві дали мені спробувати коріння очерету. Це було так незвичайно, що я й досі пам’ятаю його смак. Нам треба було на човні підпливти до очеретів і повільно тягнути один із них, щоб витягнути його разом із коренем. Усередині були білі волокна, покриті манною кашею.

Ми цю суміш так і називали, і навіть смак був схожим. Я пробувала це тільки кілька разів, але пам’ятаю, що дуже сподобалося.

А ви пробували коріння очерету?

Але найсмачніша була суниця лісова. Ми чорніли від неї від вух до губ, і були щасливі.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *