Графіки не діють у низці областей: ситуація в енергосистемі 16 липняhttps:

Через спеку споживання досягло максимуму: як діятимуть графіки

Споживання через спеку досягло максимуму. Обленерго застосовують графіки відключень протягом всієї доби.

З 00:00 до 2:00 і з 16:00 до 24:00 обленерго будуть застосовувати чотири черги відключень одночасно. В інші години будуть задіяні три черги,
– заявили в Укренерго.

16 липня вночі стався вихід з ладу обладнання на одному з енергооб’єктів. Дефіцит енергії в системі збільшився. Діють чотири черги графіків відключень протягом всієї доби.

О 10:00 Укренерго віддало команду на застосування аварійних відключень в Харківській, Сумській, Полтавській, Запорізькій, Донецький, Дніпропетровській, Кіровоградській областях.

Енергетики вже працюють над відновленням та поверненням обладнання в роботу.

Зауважимо, що це не графіки погодинних відключень, а аварійні відключення, які застосовуються для стабілізації ситуації в енергосистемі. Вони не можуть бути спрогнозовані заздалегідь.

Також у компанії наголосили, що великий дефіцит енергії в енергосистемі України – результат 8 російських масованих атак, які окупанти здійснили з початку року на об’єкти енергетики. Унаслідок цього Україна втратила 9 гігаватів виробничої потужності українських електростанцій. Така потужність дорівнює споживанню влітку у пікові години таких європейських країн, як Нідерланди, Фінляндія або разом Словаччини та країн Балтії.

В Укренерго нагадали, що споживачі кожної області, які не належать до переліку об’єктів критичної інфраструктури, розділені на 6 черг (груп).

Застосування обмежень до 3 черг означає, що для половини споживачів у кожному регіоні діють графіки погодинних відключень. Якщо застосовано більше трьох черг графіків – обмеження розповсюджуються на більшу кількість споживачів,
– наголосили в компанії.

Аварійна допомога, імпорт та експорт

У неділю, 14 липня, з 01:00 до 07:00, для зменшення обсягу дефіциту, Укренерго залучало аварійне постачання від енергосистем Польщі та Словаччини. З 11:00 до 18:00 українська енергосистема приймала надлишки з енергосистеми Польщі. Сьогодні вночі польська енергосистема також здійснювала аварійне постачання електроенергії в енергосистему України.

Протягом доби енергія надходить із Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини загальним обсягом 25 126 мегават-годин, з максимальною потужністю 1336 мегаватів. Через аномальну спеку та зростання споживання у Європі обсяг імпорту зменшився. Експорт не відбувається і не передбачається.

Знеструмлені майже 500 населених пунктів

На ранок залишаються знеструмленими 495 населених пунктів. Через аномальну спеку – 446 населених пунктів у Київській, Чернігівській, Житомирській, Тернопільській, Львівській та Рівненській областях.

Через бойові дії є знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській, Херсонській областях.

З технічних причин – у Дніпропетровській, Закарпатській, Житомирській областях. Пов’язані з впливом спеки на високовольтне обладнання та лінії електропередачі, а також є наслідками бойових дій у прифронтових регіонах.

У Міненерго також розповіли детальніше про ситуацію у регіонах зі знеструмленням:

  • У Львівській області через проходження грозового фронту без світла залишались 171,4 тисячі абонентів у 624 населених пунктах. На ранок знеструмлено 205 населених пунктів – 36,8 тисячі абонентів.
  • У Рівненській області через грозу вночі знеструмлювались 52,9 тисячі абонентів у 189 населених пунктах, на ранок без світла залишаються 15,8 тисячі абонентів у 69 населених пунктах.
  • У Тернопільській області через негоду знеструмлено 64 населені пункти – 23,9 тисячі абонентів.
  • У Чернігівській області внаслідок проходження грозового фронту знеструмлено 7,4 тисячі споживачів у 42 населених пунктах. На ранок унаслідок бойових дій без світла лишилися 2,4 тисячі споживачів у 38 населених пунктах.
  • У Житомирській області внаслідок негоди знеструмлено 8,3 тисячі споживачів.
  • У Донецькій області через ворожі обстріли минулої доби знеструмлено 11,9 тисячі абонентів у 12 населених пунктах. Енергетики заживили 11,5 тисячі абонентів у 18 населених пунктах. На ранок залишається без напруги 126 населених пунктів, загалом – понад 81 тисяча абонентів.
  • У Запорізькій області на ранок без енергопостачання залишається 3731 споживач у 51 населеному пункті.
  • У Київській області енергетики заживили 5 населених пунктів, знеструмнених через негоду. У одному з районів через технологічні порушення відключено від газопостачання 24 споживачі приватних будинків.
  • У Миколаївській області внаслідок ворожого обстрілу без світла залишаються 22 споживачі.
  • У Сумській області внаслідок технологічних порушень знеструмлено 3,4 тисячі споживачів у 8 населених пунктах. Загалом через бойові дії без світла залишаються 3,8 тисячі споживачів у 69 населених пунктах.
  • У Харківській області за минулу добу через обстріли без світла залишилось 2,8 тисячі споживачів. Внаслідок бойових дій без електропостачання понад 49 тисяч споживачів у 107 населених пунктах.
  • У Херсонській області через бойові дії у Херсонській області без світла 26,1 тисячі абонентів у 48 населених пунктах. У місті Херсон знеструмлені залишаються 2476 абонентів.

Графіки для різних міст України

  • Київ

Жителі Києва можуть ознайомитися з графіком погодинних відключень на сайтах YASNO та ДТЕК.

  • Київська область

Побачити графіки відключень жителі Київської області можуть на сайті ДТЕК «Київські регіональні електромережі». Для цього треба ввести свою адресу у відповідних полях, перейшовши за посиланням.

Також актуальна інформація може з’являтися і на фейсбук-сторінці компанії, а також у чат-боті у вайбері чи телеграмі.

  • Одеська область

Графіки можна переглянути на сайті ДТЕК «Одеські електромережі«, на фейсбук-сторінці компанії або в чат-боті у вайбері чи телеграмі.

  • Дніпропетровська область

Побачити графіки відключень можна на сайті ДТЕК «Дніпровські електромережі».

Крім цього, актуальна інформація може з’являтися і на фейсбук-сторінці компанії, а також у чат-боті у вайбері чи телеграмі.

Також для Дніпропетровської області запрацюють нові графіки стабілізаційних відключень. Нові графіки дозволять проходити піки навантажень більш прогнозовано.

  • Чернівецька область

У регіоні щодня оновлюють графіки. Тож подивитись, як вимикатимуть світло, можна на сайті Чернівціобленерго, натиснувши на посилання.

чернівці
https://24tv.ua/avariyni-vidklyuchennya-svitla-v-ukrayini-grafiki-ta-perelik-mist_n2175821

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *