Смачний квас за 2:00. Виходить завжди різкий завдяки одній добавці
З приходом літньої спеки досить актуально стоїть питання з освіжаючими напоями. Пропоную вам не купувати в магазині незрозуміло, що, а зробити смачний, домашній квас. Рецепт завжди виходить.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
окріп, 3 л;
сухарі із бородинського або житнього хліба, 150 г;
цукор, 150 г;
кава розчинна, 1 ст.л
дріжджі сухі, 7 г;
лимонна кислота, 1 ч. л;
родзинки, 15 – 20 р.
Процес приготування
У окріп всипаємо розчинну каву, цукор, сухарі. Перемішуємо і залишаємо до повного остигання.
Всипаємо лимонну кислоту, дріжджі, родзинки.
Накриваємо банку марлею, потім обгортаємо рушником і залишаємо на 2 години. Якщо ви пробуєте і не вистачає кислоти чи солодощі, додайте ще й залиште на 30 хвилин.
Проціджуємо квас, розливаємо по пляшках або в банку, закриваємо кришкою та відправляємо у холодильник.
Напій можна вже пити через 3-4 години, але проміньше оставьте на ночь, чтобы он хорошо настоялся и приобрел характерную для кваса резкость.
