Дорогі друзі, сьогодні я поділюся з вами моїм рецептом засолювання сала з м’ясними прошарками в червоному перці та з часником. А також додаємо чорний перець горошком, суміш перців та лавровий лист. Час засолювання 2 — 3 тижні у прохолодному місці. У результаті отримаєте запашний, ніжний і в міру гострий шпик.Також зверніть увагу на мої рецепти: «Солене сало з часником» та «Копчене сало».
Для закуски потрібно:
сало з м’ясним прошарком на шкірі 2 кг
перець червоний мелений гострий 2 ст. ложки
велика сіль 250 г
лавровий лист 10 шт.
пергамент або віскозні рушники за кількістю шматків сала
пряна суміш із 5 перців 2 ст. ложки
перець червоний мелений (паприка) 2 ст. ложки
перець чорний горошком 15 шт.
часник 1 головка
Приготуємо суміш для засолювання. Змішуємо інгредієнти: 250 г сіль, по дві столові ложки перців, також додаємо чорний перець горошком, розмелений лавровий лист і часник. Перемішуємо.
Сало нарізаємо шматками і обвалюємо у суміші з усіх боків. Враховуючи, що сало з м’ясним прошарком під час засолювання дасть сік, кожен шматок індивідуально загортаємо в пергамент або віскозний рушник. Вони вберуть зайву вологу.
Час засолювання, як правило, становить 2 — 3 тижні, зберігати сало можна в морозилці досить тривалий термін. Перед вживанням зіскребіть надлишки солі з усіх боків.
Смачного!