Сікорського. Європа може змусити українських чоловіків повернутися додому

За його словами, гіпотетично такі умови можна створити практично в кожній країні.

В Європі, гіпотетично, можна створити такі умови перебування для українських чоловіків, які змусять їх повернутися в Україну і стати на її захист. Про це в інтерв’ю RMF24 заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

«Є можливість запровадити такі умови перебування українців у ЄС, які стимулюватимуть їх виконувати свій обов’язок із захисту Батьківщини», – зазначив він.

Сікорський вважає, що Україна зараз «страждає від нестачі військових сил», тому європейські союзники повинні їй у цьому допомогти. У країнах ЄС «сотні тисяч» потенційних призовників, які зобов’язані захищати батьківщину. Польща в авангарді допомоги Україні у підготовці цих людей до військової служби, нагадав дипломат.

Ситуація з українськими біженцями
Вторгнення Російської Федерації змусило близько 6,3 мільйона людей покинути Україну за кордон. За даними УВКБ ООН, ще 3,7 мільйона є внутрішньо переміщеними особами.

За даними Інституту демографії, на підконтрольній території України проживає 31 млн осіб, 4,9 млн виїхали за кордон, близько 5 млн проживають на тимчасово окупованих територіях. До 2025 року в Україні може залишитися лише 25 мільйонів людей.

Генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто заявив, що зараз близько 6 млн українців перебувають у Європі як біженці, ще 1-2 млн – у Росії. За оцінками, кількість тих, хто ніколи не повернеться в Україну, щомісяця збільшується на 100-150 тисяч.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *