Навіщо доливати оцет у пральну машинку під час прання

Пральні машини значно спрощують повсякденне життя, особливо для дбайливих господарок, дозволяючи економити багато часу.

Сьогодні на ринку представлено безліч моделей, і кожен може вибрати собі підходящу помічницю відповідно до бюджету. Але навіть при регулярній очистці пральної машини її довговічність не завжди гарантує відмінний результат прання. В цьому випадку оцет може стати незамінним помічником, здатним покращити якість прання. Давайте розглянемо, чому оцет корисний під час прання в пральній машині, і як його використовувати для чищення машини-автомата.

Столовий оцет, поряд зі звичним застосуванням у кулінарії, знайшов своє застосування і в галузі збирання. Сучасні господині все частіше звертають увагу на екологічно безпечні засоби, особливо якщо в будинку є маленькі діти та домашні тварини. Оцет чудово справляється з неприємними запахами, забезпечує дезінфекцію поверхонь та видаляє забруднення. І як щодо використання оцту під час прання? Давайте розглянемо, навіщо його додавати у пральну машину.

Кондиціонер для білизни

Оцет добре пом’якшує щільні тканини, тому його можна додати замість спеціального кондиціонера для прання. Цей метод застосовувався ще тоді, коли спеціалізованих кондиціонерів немає. Однак його застосування не тільки покращує м’якість тканин, але й позбавляє неприємних запахів, а також запобігає електризації білизни. Додавши 100 мл оцту у відсік для кондиціонера-ополіскувача, особливо під час прання рушників, можна досягти відмінних результатів.

Відбілювач

Білі речі після кількох прань часто втрачають свою початкову білизну і починають виглядати сірими або жовтуватими. Для запобігання цьому ефекту можна додати 100 мл столового оцту у воду при полосканні або у відсік для кондиціонера у пральній машині. Це збереже білизну речей і усуне жовті розлучення поту на одязі та постільній білизні.

Засіб для виведення плям та неприємного запаху

Оцет чудово справляється з виведенням плям на одязі. Нанесіть оцет на забруднену ділянку за допомогою розпилювача, залиште на 10 хвилин, а потім випрати річ у машині. Цей метод підходить для бавовняних тканин та поліестеру. До того ж, оцет можна використовувати для прання фіранок, диванних подушок і чохлів, щоб позбавитися неприємних запахів.

Прання одягу яскравого кольору

Яскраві речі мають властивість линяти, що може негативно позначитися на інших речах під час прання. Рекомендується розділяти кольоровий одяг від білих речей. Якщо є побоювання, що якась річ може пофарбуватись, можна замочити її у воді з 150 мл оцту на 20 хвилин перед пранням.

Видаляє мильний наліт

Часто після прання речі не полоскаються належним чином, залишаючи мильний наліт. Для запобігання цьому результату рекомендується періодично запускати прання з додаванням 200 мл оцту, особливо при пранні постільної білизни та рушників.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *