Латвійська співачка Лайма Вайкуле відмовилася від російської мови

Латиська співачка Лайма Вайкуле, яка в перші ж дні відкрито засудила військове вторгнення Росії в Україну, повідомила своїм передплатникам у соцмережах новину.

Так, артистка, яка тривалий час виступала в Росії, вирішила відмовитися від російської мови. І почати вирішила тут же – до своїх передплатників вона звернулася латиською. Вайкуле привітала їх із різдвяними та новорічними святами, побажала їм добра.

Такого рішення співачка дійшла після того, як на неї посипався шквал хейту з боку «широкої російської душі». Росіяни у коментарях ображали Вайкуле та забороняли їй використовувати «великий і могутній». Чим і підштовхнули артистку до рішення про перехід своєю рідною мовою.

До того ж, із образами вже довгий час на Лайму Вайкуле нападають її російські колеги з цеху. Так, Юрій Антонов, у якого мама-українка з Кременчука, встиг уславитися затятим путуністом. Колись шановний артист опустився до мерзенних висловлювань у бік латиської співачки лише тому, що та заступилася за Аллу Пугачову.

Крім того, раша-канали всіляко розпускають чутки в мережі про рецидив онкології, на яку Лайма Вайкуле перехворіла наприкінці 80-х. Сама співачка їх категорично спростовує.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *