Перетворюємо портулак на соління не гірше за огірки та помідори. На будь-якому святковому столі його одразу шукатимуть

Перетворюємо портулак на соління не гірше за огірки та помідори. На будь-якому святковому столі його одразу шукатимуть

Портулак, маловідома в нашій кухні рослина, широко використовується на Кавказі. Особливо його люблять вірменські кулінари, він може стати справжнім відкриттям для дбайливої ​​господині. Соніння з портулаку за смаком нагадає дорожчі каперси, доходять вони швидко і додають приємну різноманітність на будь-який святковий стіл.

Превращаем портулак в соленье не хуже огурцов и помидоров. На любом праздничном столе его сразу будут искать

Інгредієнти:

Портулак
3 зубчики часнику
1,5 столові ложки солі
1 літр води

Приготування:

Ретельно промийте портулак, кілька разів зливаючи воду, щоб видалити весь бруд. Відваріть портулак у киплячій воді буквально пару хвилин, потім швидко дістаньте та остудіть.

Превращаем портулак в соленье не хуже огурцов и помидоров. На любом праздничном столе его сразу будут искать

Подрібніть часник зручним для вас способом (на тертці або за допомогою часникудавки). Приготуйте сольовий розчин: до літра води додайте 1,5 столові ложки солі, ретельно перемішайте до повного розчинення солі.

Превращаем портулак в соленье не хуже огурцов и помидоров. На любом праздничном столе его сразу будут искать

У ємність для засолювання шарами покладіть портулак і часник. Залийте портулак сольовим розчином. За потреби приготуйте додатковий розчин, щоб покрити весь портулак. Накрийте кришкою і залиште на ніч в холодильнику.

Превращаем портулак в соленье не хуже огурцов и помидоров. На любом праздничном столе его сразу будут искать

Наступного дня солоний портулак готовий до вживання.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *