Перетворюємо портулак на соління не гірше за огірки та помідори. На будь-якому святковому столі його одразу шукатимуть
Портулак, маловідома в нашій кухні рослина, широко використовується на Кавказі. Особливо його люблять вірменські кулінари, він може стати справжнім відкриттям для дбайливої господині. Соніння з портулаку за смаком нагадає дорожчі каперси, доходять вони швидко і додають приємну різноманітність на будь-який святковий стіл.
Інгредієнти:
Портулак
3 зубчики часнику
1,5 столові ложки солі
1 літр води
Приготування:
Ретельно промийте портулак, кілька разів зливаючи воду, щоб видалити весь бруд. Відваріть портулак у киплячій воді буквально пару хвилин, потім швидко дістаньте та остудіть.
Подрібніть часник зручним для вас способом (на тертці або за допомогою часникудавки). Приготуйте сольовий розчин: до літра води додайте 1,5 столові ложки солі, ретельно перемішайте до повного розчинення солі.
У ємність для засолювання шарами покладіть портулак і часник. Залийте портулак сольовим розчином. За потреби приготуйте додатковий розчин, щоб покрити весь портулак. Накрийте кришкою і залиште на ніч в холодильнику.
Наступного дня солоний портулак готовий до вживання.