Росія атакувала Україну “Калібрами”: на Київщині уламки ракет пошкодили будинки та АЗС

Країна-агресор Росія вранці 23 червня здійснила по Україні пуски крилатих ракет “Калібр”, через що майже в усіх регіонах було оголошено повітряну тривогу. Ворожі цілі рухалися з півдня в напрямку півночі та заходу.

Про небезпеку повідомили Повітряні сили ЗСУ. В столичному регіоні пролунали вибухи – працювала протиповітряна оборона, було збито дві цілі, є пошкодження через падіння уламків.

Тривога поширилася з півдня на захід України, починаючи з 04:46. Ворожі цілі летіли через Миколаївщину в напрямку Кіровоградської області, заходили в повітряний простір Черкащини, Київщини й Житомирщини.

У Київській обласній військовій адміністрації підтвердили роботу ППО в регіоні. Там закликали дотримуватися інформаційної тиші: не знімати та не викладати в мережу роботу наших захисників.

“У Києві чути вибухи – працюють сили ППО в області та в столиці. Перебувайте в укриттях!” – додав також мер столиці Віталій Кличко.

Моніторингові канали повідомляли про збиття повітряної цілі на Київщині. Водночас ворожі ракети продовжували рух – на Хмельниччину та далі на захід.

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко зазначив, що станом на 08:00 до медиків звернулося дві людини, які отримали незначні поранення під час російської ракетної атаки.

Внаслідок падіння уламків в одному з населених пунктів пошкоджено шість багатоповерхівок і понад 20 приватних будинків. У приміщеннях вибиті вікна, балкони, посічені фасади та покрівлі.

Також пошкоджені будівлі АЗС, аптеки, підприємства, адміністративна будівля й три автомобілі. Оперативні служби на місцях продовжували фіксацію та ліквідацію наслідків атаки.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *