ВСУ остаточно взяли Суджу: нове відео підтвердило найгірші побоювання росіян

Російські Z-пропагандисти повідомляють, що українська техніка з’явилася на східній околиці Суджі, що говорить про повний контроль ЗСУ над містом.

Українські джерела у ніч на понеділок опублікували
відео проїзду бронетехніки ЗСУ по східній околиці Суджа. Це може свідчити про те, що українським силам все ж таки вдалося взяти під контроль все місто.

Про взяття Суджі вже повідомив проросійський військовий блог “Записки Vетерана”. Інший блогер Юрій Подоляка поки пише лише про те, що ЗСУ намагається замкнути кільце навколо міста. У той же час влада РФ розпочала евакуацію двох районів у Курській та Білгородській областях, що може свідчити про швидке розширення зони бойових дій на кордоні України та Росії в цьому районі.

На відео, опублікованому в ніч на понеділок у титкток-акаунті “ЗСУ НГУ СЗГ НП СБУ”, видно, як бронетехніка з камерою проїжджає трасою у бік Суджі повз покинуті цивільні машини та меморіал з літаком МіГ-29 — це східна околиця міста. Кореспондент The Wall Street Journal Ярослав Трофімов порахував це підтвердженням того, що Суджа та її околиці перебувають під повним контролем України. Однак відео не зрозуміло, коли воно було знято. Військовий аналітик Ян Матвєєв визначив, що не раніше ранку 7 серпня за рахунок порівняння ситуації на ньому з роликами, що публікувалися раніше.

Повідомив про взяттята ЗСУ під контроль Суджі і один із великих проросійських військових телеграм-каналів “Записки Vетерана”. За його даними, Україна вже заводить у місто важку техніку, хоча бої продовжуються.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *