Чудовий рецепт, який допоможе закрити найхрусткіші та найсмачніші огірки. Ви таких ще не їли! Насправді все досить просто, тому навіть новачок у цій справі зможе швиденько впоратися. Цей рецепт стане вашим найулюбленішим!
Приступаємо до засолювання огірків:
Перед тим, як приступати до безпосереднього закочування огірків, заливаємо овочі дуже холодною водою. Так їх залишаємо на кілька годин.
У цей час стерилізуємо банки. Чисту і суху ємність поміщаємо на лист, в який наливаємо трошки води. Ставимо у холодну духовку на 15 хвилин. Стерилізуємо за 150°.
Також закип’ятіть воду і покладіть кришки. Кип’ятимо їх десять хвилин.
У стерилізовані банки кладемо часник, парасольку кропу, горошини запашного перчика, хрін та лавровий листочок.
Кип’ятимо два літри оцту та в окремому посуді воду.
Беремо огірки та опускаємо їх на 2-3 хвилини в киплячий оцет. Якщо огірочки маленькі за розміром, достатньо буде хвилини.
Наповнюємо овочами баночки, всипаємо сіль та цукор. На літрову банку потрібно взяти по одній столовій ложці солі та цукру. Заливаємо огірки щойно закипілою водою і закочуємо.
Ємності накриваємо чимось теплим і нехай у такому вигляді остигають.