У ЗСУ пояснили військове значення інституту, який спалахнув в Росії

У підмосковному місті Фрязіно в Росії зайнялася багатоповерхова будівля. Пожежа охопила 4000 кв. м, щонайменше двоє людей загинули.

Про це повідомляють Міністерство надзвичайних ситуацій Росії, губернатор Московської області Андрій Воробйов, а також пропагандистські ЗМІ.

Повідомлення про пожежу в промзоні під Москвою надійшло 24 червня.

За даними лейтенанта Збройних сил України, керівника центру протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони України Андрія Коваленка, інститут, де спалахнула пожежа, спеціалізується на розробці радіоелектронного обладнання, яке використовується для підвищення ефективності військових дій армії РФ в Україні.

Військовий каже, що Інститут працює над технологіями, які забезпечують навігацію та координування військових підрозділів, у тому числі безпілотників, які російські військові використовуються у наступальних і розвідувальних операціях. Крім того, спеціалісти установи працюють над удосконаленням системи зв’язку.

“Платан” бере участь у створенні систем, що забезпечують об’єднання різних видів військової техніки та підрозділів у єдину інформаційну мережу, що дозволяє покращити ситуаційну обізнаність і ефективність управління бойовими діями терористичної армії РФ”, – каже Андрій Коваленко.

Спершу стверджувалося, що будівля належить науково-дослідному інституту “Платан”, який серед іншого займається розробкою і виробництвом електронних деталей і радіокомпонентів. Згодом у “Роселектроніці” спростували, що пожежа спалахнула на інституті “Платан”. За словами холдингу, будівля у Фрязіно ще у 1990-х перейшла в приватну власність та не пов’язана з оборонною промисловістю.

Станом на 17:00 вже відомо про двох загиблих, каже Воробйов. Одну людину врятували. На місці чергують 12 бригад “швидких”, працюють понад 100 рятувальників та 40 одиниць техніки, туди також спрямували вертоліт Ка-32. О 16:55 стався обвал конструкцій.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *