Що можна посадити після часнику, щоби встигнути зібрати ще один урожай

Коли підходить час збирання часнику з грядок, важливо подумати, що можна посадити на звільненій ділянці, щоб отримати ще один урожай цього сезону. Ось кілька рекомендацій щодо вибору культур, які чудово підходять для посадки після часнику.

Редька

Редька — чудовий вибір для посадки після часнику. Вона добре росте в таких умовах і швидко дозріває. Можна посадити як чорну редьку, і зелену редьку — дайкон. Якщо не хочете засаджувати всю ділянку редькою, можна чергувати її з різними видами зелені.

Огірки

Огірки також добре підходять для посадки після часнику. Часник збагачує ґрунт азотом, який дуже подобається огіркам. Вибирайте скоростиглі та самозапильні сорти. Для успішного вирощування огірків подумайте про накриття для захисту від похолодання. Ці заходи допоможуть отримати ще один урожай огірків.

Зелень

Зелень – це ще один чудовий варіант для посадки після часнику. Зелень швидко росте і дає добрий урожай. Розгляньте можливість висадження різних сортів салатів, кропу, петрушки, шпинату, базиліка, руколи та інших видів зелені.

Висновок

Після збирання часнику можна посадити такі культури:

Редька (чорна та зелена, дайкон)
Огірки (швидкозрілі та самозапильні сорти)
Зелень (салати, кріп, петрушка, шпинат, базилік, рукола та інші)
Ці рослини допоможуть вам використовувати ділянку максимально ефективно та отримати додатковий урожай до кінця сезону.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *