Цілу зиму не могла натішитися цими огірками: мариновані огірки по-фінськи. Жодної стерилізації, все дуже просто

Сезон закрутки огірків незабаром розпочнеться. А це означає, що настав час діставати всі найкращі рецепти засолювання та маринування цих овочів. Таких рецептів дуже багато і варто використати перевірені, які гарантовано дадуть результат.

Як замаринувати огірки «фінською»

Інгредієнти:

Огірки
Вода
Крупна кам’яна сіль
Цукор
Насіння гірчиці
Лавровий лист
Оцет (9%)
Приготування починається з того, що огірки замочуються у воді на дві години. Потім їх нарізають на великі шматки після ретельного промивання та обрізання кінчиків. Маленькі огірки розрізаються навпіл.

Для маринаду береться великий таз, що ставиться на вогонь, і до нього наливається три літри води. Потім додається шість столових ложок великої кам’яної солі, 400 г цукру, дві чайні ложки насіння гірчиці і три листи лаврового листа. Коли вода закипає, до неї вливається 360 мл 9% оцту, і маринад доводиться до повторного кипіння.

Огірки акуратно додаються до киплячого маринаду і помішуються кілька хвилин, поки вони не змінять колір. Після того, як вони побіліють, їх варять ще три хвилини та знімають з вогню.

Готові огірки укладаються в стерилізовані банки та заливаються маринадом до верху. Потім банки закриваються чистими кришками, закручуються і перевертаються догори дном. Вони завертаються в ковдру та залишаються до повного охолодження.

Огірки зберігаються за кімнатної температури. Отримані огірки дуже смачні та нагадують про угорські огірки з мого дитинства. Взимку вони чудово поєднуються навіть із звичайною картоплею і завжди швидко зникають серед родини!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *