Чекаючи на гостей, я вирішила приготувати хмиз за цим рецептом, і все було так просто і швидко, що мої гості були в захваті!
Інгредієнти:
2 яйця
4 столові ложки цукру
100 грам молока
2 столові ложки вершкового масла
400 грам борошна
1 склянка рослинної олії
Приготування:
Збийте яйця разом із борошном.
Розтопіть вершкове масло|мастило| і змішайте його з цукром.
Додайте отриману суміш до борошна, а потім влийте молоко. Замісити тісто.
Покладіть шар тесту в холодильник на 15 хвилин. Потім розкотити його дуже тонко, до товщини 2 мм.
Наріжте тісто ножем на прямокутники, зробіть надрізи в центрі і протягніть один кінець через них.
Розігрійте олію в глибокій сковороді або каструлі. Обсмажуйте хмиз по 10-15 секунд з кожного боку до золотистого кольору. Важливо: не перегрівайте олію, щоб не допустити підгоряння хмизу.
Готовий смачний хмиз, що тане в роті, можна посипати цукровою пудрою перед подачею